Estrids Bokklubb är en webbserie där Estrid Airas och andra barn intervjuar barnboksförfattare och -illustratörer. Projektet har sänts i fyra säsonger sedan hösten 2016 och nu produceras den femte som ska sändas 2020. Totalt 33 barnboksskapare har deltagit och vi har planerat in flera säsonger framåt. Inspelningarna sköts av Arbetsgrupp Fantaskop Films och Underverkstaden producerar.

BLOGGEN

Följ Estrids Bokklubbs blogg – där hittar du samtliga avsnitt, pedagogiska material och info om alla gäster!

BOKEN

Estrids Bokklubb har gett ut ”Estrids Bokklubbs Skaparskola”. I den deltar arton gäster från alla fyra säsonger av Estrids Bokklubb. De medverkande är Svenskfinlands just nu hetaste barnboksförfattare och illustratörer, och de delar med sig av tips och tankar som inspiration för den som gillar att skriva och rita. Boken riktar sig till barn och unga, pedagoger och andra vuxna. Under åren vi arbetat med Estrids Bokklubb har vi märkt vilken oerhörd kompetens för att inspirera andra som finns hos barnboksskapare. Det känns roligt att samla denna kompetens i en högklassig bok! Vi ville att den skulle vara färgglad, praktisk och inspirerande – och det är den! Boken lanserades på Helsingfors Bokmässa 2019 och kan köpas genom att mejla hej@underverkstaden.fi.

BOKSAMLINGEN

Vi kommer att producera boksamlingar som man kan beställa som ett turnerande bibliotek till sitt dagis eller sin skola, med tillhörande pedagogiska material. Estrids Bokklubbs samlingar med böcker av författare och illustratörer av medverkande i programmet presenteras under vårterminen 2020.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen