Fantasifabriken är en liten litteraturförmedlingsbyrå. Vi jobbar för att nå ut till barn och andra som vill uppleva bra barnlitteratur och böcker.

MOLNFABRIKENS BOKSAMLINGAR

Molnfabriken öppnade en liten barnboksaffär i Helsingfors hösten 2018 och verkade där i ett års tid. Vi insåg att det inte är försäljningen vi vill lägga våra resurser på, den sköter så många så väl. Det är spridningen av böckerna och det är boktips och tillgängligheten vi vill rikta in oss på. Molnfabrikens sortiment kommer att bilda helheter man kan beställa som ett turnerande bibliotek till sitt dagis eller sin skola, med tillhörande pedagogiska material. De tre första samlingarna presenteras under vårterminen 2020.

KURSER OCH WORKSHOPS

Kreativa fantasifulla kurser, föreläsningar mm. Information om dessa följer under vintern och kan beställas from hösten 2020.

RUM FÖR FANTASI – UTSTÄLLNINGAR

Fenomenbaserade utställningar som bygger på en välutvald bilderbok. Tidigare utställningar har varit baserade  på böckerna Min egen lilla liten (Ulf Stark&Linda Bondestam), Vildare Värre Smilodon (Minna Lindeberg& Jenny Lucander), Burman (Anna Härmälä). Just nu hänger miniutställningen Ägget (Sanna Sofia Vuori & Linda Bondestam) på Richardsgatans bibliotek och hösten 2020 kommer Ägget att växa till sig och åka på Nordisk turné. I utställningarna får barnen uppleva berättelsen med många sinnen och jobba kring den. Mer info om Ägget under våren 2020.

SAGOMÅRRÅN

De bästa berättelserna höglästa och diskuterade. Mer information om dessa projekt följer under hösten 2019 och kan därefter beställas i helheter på 4ggr.

INFOBANK

Vi håller på att grunda en infobank kring alla författare, illustratörer pch bokskapare samt deras verk som vi arbetet med. Vi uppdaterar med information hur projektet framskrider och siktar på att öppna banken under 2020.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen